«Μπάτσοι κρυφτείτε, έρχεται η γρίπη των χοίρων»

-by Deadrabbit

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Στρουθοκάμηλοι

Το ανέφερα και σε σχόλιο προηγουμένως αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για ξέχωρο ποστ επειδή ειπώθηκε ότι έχω πρόβλημα με την αριστερά. Ναι, με αυτή την αριστερά έχω τεράστιο πρόβλημα και για αυτό λυπήθηκα πραγματικά για τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=15183

Στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008 πέθανε ένα αθώο αγόρι. Στο Ιράν έχουν πεθάνει τουλάχιστον 10 άτομα και όμως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με τον πρεσβευτή του Ιράν και προωθεί την πολιτική του σπέκουλα. Όταν ο Καραμανλής μίλαγε για ασύμμετρες απειλές ο Αλαβάνος (δικαίως) τον λοιδωρούσε. Τώρα οι Αμερικάνοι είναι και πίσω απ' όλα γιατί βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ιράν δεν είναι σαν το Ιράκ γιατί ένα μέρος του κόσμου θέλησε αλλαγή. Όχι ότι αποκλείεται να το υποκινούν οι Αμερικάνοι, αλλά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο, επομένως οι του ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγούν. Εκτός αν τελικά και οι ΕΛ ήρθαν από τον Σείριο.

Αυτά περί απαιτήσεων για ανθρώπινα δικαιώματα είναι μπούρδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδεχόταν να συζητήσει με κανέναν τον Δεκέμβρη του 2008 για έναν νεκρό αλλά τώρα συνομιλεί με το καθεστώς που σκότωσε τουλάχιστον 10. Μήπως να στείλουμε τους Έλληνες μπάτσους να πάρουν σεμινάρια από Ιρανούς μπάτσους???

Αυτή την αριστερά την χαρίζω στους αριστερούς και να την χαίρονται.

Υ.Γ: Δεν υπονοώ ότι ο Dead Rabbit που έκανε το σχόλιο είναι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστερά είναι τρόπος ζωής και δεν περικλείεται σε κόμματα σων και καλά. Απλά ξεκαθαρίζω γιατί τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα μου λένε ελάχιστα, πλην κάποιων προσωπικοτήτων.

2 σχόλια:

  1. :-) Επειδή αναφέρθηκα, είπα να κάνω ένα σχολιάκι στο ενδιαφέρον post του Lost in Birmingham. Η τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρωτόγνωρη. Στο παρελθόν τα παραδείγματα είναι άπειρα τέτοιας περίεργης τακτικής.
    Γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις προς ώφελος του κ ελλίσεται συνεχώς,ανάλογα το πως κρίνει κάθε φορά. Νομίζω ότι αυτή η στάση,καμια σχέση δεν έχει με την αριστερή ιδεολογία.
    Όσο για τα κόμματα της αριστεράς στην Ελλάδα,με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα νέο, εδώ κ πάρα πολλά χρόνια (για μένα η διαρκής αμφισβήτιση κ η αναζήτηση του καινούργιου,πρέπει να έιναι γνώριμα ενός αριστερού, που δεν φοβάται το νέο), δεν αντιλαμβάνονται τα σύγχρονα προβλήματα του κόσμου κ το χειρότερο, θεοποιούν ιδέες κ πρόσωπα με τελευταίο παράδειγμα την δικαίωση του σταλινικού καθεστώτος από το Κ.Κ.Ε.
    Η αριστερά όμως φίλε Lost in Birmingham είναι ιδεολογία κ στάση ζωής κ όχι κομματικά παιχνιδάκια. Έτσι, αριστεροί υπάρχουν πολλοί τριγύρω μας, απλά δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να τους εμπνέει κ γιαυτό μοιάζουν (μοιάζουμε) πολλές φορές απογοητευμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού λοιπόν συμφωνούμε στο 70%, επετρεψέ μου να πιστεύω ότι πάρα πολλοί απ αυτούς που αυτοαποκαλούνται αριστεροί είναι δήθεν για ένα σωρό λόγους που δεν προτίθεμαι να αναπτύξω εδώ.
    Και επειδή το τελευταίο που θέλω είναι να πέσω σε αυτή την παγίδα για τον εαυτό μου, απεμπολώ τις ταμπέλες δεξίων και αριστερών πλέον και ακόμα περισσότερο την ρατσιστική ετικέτα προοδευτικοί-συντηρητικοί.

    Όλοι έχουμε και προοδευτικές και συντηρητικές πλευρές και καλά θα κάνουμε να τις κοιτάμε είτε στις σχέσεις μας είτε στην ιδεολογίας μας είτε οπουδήποτε. Οπως επίσης να αναγνωρίζουμε ότι όπως δεν είναι πάντα εύκολο να καταπολεμήσουμε κάποιες πτυχές ακόμα και αν το θέλουμε, το ίδιο ζόρι τραβάνε και όλοι οι άλλοι.

    Το πόσοι είναι αυτοί που περιγράφεις εσύ θα το δείξει ο καιρός αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή